UPOZORENJE RHMZ-A ZA VELIKI PETAK: Stižu snažni pljuskovi, pa onda OBRT! A evo šta nas čeka za Vaskrs i Đurđevdan
Nevreme u Srbiji, Foto: Stefan Stojanović

meteorološka najava

UPOZORENJE RHMZ-A ZA VELIKI PETAK: Stižu snažni pljuskovi, pa onda OBRT! A evo šta nas čeka za Vaskrs i Đurđevdan

Od nedelje do utorka, za vreme dva velika praznika - Vaskrs i Đurđevdan nas čeka toplije vreme sa suvim intervalima i sunčanim periodima

Objavljeno:

U Srbiji u petak se očekuju pljuskovi i hladnije vreme, dok će u nedelju za Vaskrs biti toplije sa sunčanim periodima i temperaturama do 25 stepeni Celzijusovih, najavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Širom naše zemlje danas će padati kiša, a biće i lokalnih pljuskova uz grmljavinu, a na jugozapadu, jugu i jugoistoku se očekuju i obilnije padavine. Vetar će uglavnom biti slab do umeren, većim delom zapadni i severozapadni, dok će ujutro na istoku zemlje duvati južni i jugoistočni vetar.

Prema najavi RHMZ, u subotu će biti pretežno oblačno sa mogućom kišom i kratkotrajnim pljuskovima, uz mogućnost grmljavine. Posle podne se očekuje delimično razvedravanje i suvo vreme.

Vreme za pet dana (petak, subota, ponedeljak, ponedeljak, utorak)

Maksimalna temperatura 16 21 25 25 25

Minimalna temperatura 13 11 13 14 14

*RHMZ

Kiša
Kišafoto: D. P. /Kurir

Međutim, od nedelje do utorka, za vreme dva velika praznika - Vaskrs i Đurđevdan nas čeka toplije vreme sa suvim intervalima i sunčanim periodima. Kiša ili pljuskovi biće ređi, a temperatura će biti u porastu. Ipak, od srede, 8. maja, ponovo se očekuje pretežno oblačno vreme sa češćom pojavom kiše i lokalnih pljuskova, uz pad dnevne temperature.

Bonus video:

02:29

OD SUTRA PLJUSKOVI I GRMLJAVINA Meteorolog otkrio prognozu do sredine maja: Uradite OVO kod kuće jer će biti obilnih padavina

(Espreso / Kurir / Aleksandra Kocić / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.